Strona główna portalu Download Galeria Chat Statystyki
Strona główna forum Użytkownicy Twoje konto Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
GT Mobile uśmiercone?
Autor Wiadomość
Kamil 13 
GT Rulez!

Model PlayStation: PSP Slim & Lite
Wysłany: 2008-02-26, 15:45   GT Mobile uśmiercone?

Jedna z najlepszych gier wyścigowych w historii nie dotrze na jedną z najlepszych konsol przenośnych. Wersja Gran Turismo 4 w wydaniu na PSP zmarła.
O planach wydania doskonałego Gran Turismo 4 na przenośną konsolę PSP mówiono od momentu premiery gry. Perspektywa ścigania się ponad 700 wozami na kilkudziesięciu torach na hand-heldzie przyspieszała pracę serca wielu graczy. Choć informacji było do tej pory niewiele, wszyscy przypuszczali, że Polyphony, które słynie z małomówności, grę jednak wyda. Dziś firma poinformowała, że data wydania tytułu zostaje zmieniona na „nieokreśloną”. Oznacza to tak naprawdę całkowite wstrzymanie prac.

Jak wskazuje serwis Totalvideogames, informacja o wstrzymaniu prac nad tytułem, którą podała japońska gazeta Famitsu, jest kolejnym ciosem wymierzonym w konsolę PSP. Niedawno poinformowano o zakończeniu produkcji filmów pełnometrażowych w formacie UMD, który odtwarzała konsola. Według informacji analityków rynku, PSP sprzedaje się gorzej od konkurencyjnej konsoli Nintendo DS, to też wielu z nich wskazuje, że czasy przenośnej konsoli SONY dobiegają końca.

Z drugiej strony sami gracze zdają się nie narzekać – na PSP wychodzi bardzo wiele dobrych gier, również samochodowych. Niedawne premiery tytułów serii Grand Theft Auto oraz zapowiedziana samochodówka Need For Speed: Carbon oznaczają, że fani motoryzacji nie będą się nudzili. Brak również jakichkolwiek sygnałów z SONY, które wskazywałyby, że firma planuje wstrzymanie produkcji PSP.

Gran Turismo 4 Mobile od początku było używane przez producenta PSP jako zachęta do kupienia małej konsolki. Opublikowano m.in. zdjęcia płytki z grą oraz opakowanie z informacją, że wersja na PSP nie jest „w żaden sposób gorsza od wersji na PlayStation 2”.

Tymczasem na swoją własną wersję Gran Turismo czekają przyszli posiadacze PlayStation 3. Również i w tym wypadku SONY i Polyphony nie udzielają zbyt wielu informacji.

Źródlo - www.valhalla.pl

No po prostu nie mam pytań :zalamany:

Patro_56 
Free
GT2 THE BEST!

Model PlayStation: PSX
Wysłany: 2008-11-07, 01:50   

No a ja sie kumpla pytalem czy jest GT4 na PSP bo mialem zamiar zakupic ta konsole no ale nie ma wiec nie mialem powodu jej kupywac :dobani:

Kamil 13 
GT Rulez!

Model PlayStation: PSP Slim & Lite
Wysłany: 2008-11-07, 16:23   

Są inne dobre gry na tą konsolę, a GT Mobile ma wyjść w końcu, tak twierdzi szef Polyphony (to jest dość stare info). Zresztą, możesz grać w GT1 i GT2 wszędzie, wiec warto kupic konsaole, uzywane drogie nie są ;)

Pomagam tylko na forum - od tego ono jest. Jeśli dostanę wiadomość z prośbą o pomoc - zignoruję.

Patro_56 
Free
GT2 THE BEST!

Model PlayStation: PSX
Wysłany: 2008-11-07, 19:46   

No ale wkoncu zawsze to jakis powazniejszy wydatek a frajdy raczej jak dla mnie troche niewiele, choc gt2 z ebootem i Dragonball budokai 3 mozna pograc :P ale ja narazie to tylko te gry mnie kerca, powoli chyba wychodze z pykania a tym bardziej na konsolkach ale jakby mialo wyjsc GT4 to chyba bym sie skusil :]

oski123 

Model PlayStation: playstation 2
Wysłany: 2010-07-12, 10:14   

gral ktos w gran turismo 1,2 na psp

Odpowiedz do tematu